da / en

Bliv testpassager på DTU

Kommer du ofte på DTU Campus i Lyngby? Det kan være som studerende, ansat eller gæst. Så hjælp os, og bliv testpassager i de tre selvkørende shuttles, der fra sommeren 2020 og seks måneder frem vil køre i den sydlige del af campus.

Du ved sikkert selv, hvor vigtigt det er at få input til din forskning eller dine projekter. Og det er netop derfor, vi beder om din hjælp til at udvikle fremtidens kollektive og bæredygtige trafik. LINC vil nemlig undersøge, hvordan passagerer tager imod de selvkørende shuttles, hvordan de bliver en del af bybilledet, og hvordan vi sikrer kørsel og drift, der passer til passagernes behov.

Fremtiden i slow-mo med steward

Som testpassager kommer du altså til at afprøve fremtidens transport. Fordi vi er i en testfase, vil de selvkørende shuttles kun have tilladelse til at køre maksimalt 15 kilometer i timen. Så du vil altså ikke opleve køreturene som et fasttrack til fremtiden. Men din hjælp som testpassager vil være uvurderlig i forhold til at forstå og integrere teknologien i fremtidens byer, ligesom du vil have adgang til gratis kollektiv transport – også når det regner.

For at vi kan få lov til at køre med de selvkørende shuttles mellem biler, cyklister og fodgængere på DTU Campus kræver det, at vi har en steward ombord. Stewarden kører ikke shuttlen, men kan overtage kørslen med et joystick, hvis en uforudset situation kræver det.

Få krav og flere fordele

Vi har ikke nogen særlige krav til vores testpassager, men det er en fordel, hvis du ofte kommer på DTU. Vi beder alle testpassagerer, der signer sig op om, at:

  • downloade en app, der giver dig information om shuttlen, samt giver os information om din færden i shuttlen og på campusområdet (app’en bliver klar i løbet af foråret 2020)
  • køre med shuttlen et par gange hver uge i løbet af de seks måneder
  • være villig til at svare på 5-6 spørgeskemaer i løbet af de seks måneder, som udsendes via app’en.

I testperioden vil der for dig som testpassager – udover at få gratis adgang til en shuttle-service på campusområdet – være mulighed for at deltage i:

  • Konkurrencer
  • Lodtrækninger

Derudover vil du få et anonymiseret indblik i testens resultater og komme tørskoet mellem de forskellige bygninger på DTU. Se hele ruten her.

Sådan tilmelder du dig

Vil du være med til at udvikle den selvkørende fremtid? Så hop ind på vores Facebook-side og vis, at du vil deltage som testpassager ved at klikke ’interesseret’ på vores event ’Tilmeld dig som testpassager’. Så sender vi dig senere et tilmeldingslink og en anmodning om at downloade app’en, når vi er klar til at tage imod tilmeldinger.

Vi kan endnu ikke sige præcist, hvornår du kan hoppe på en shuttle på DTU Campus, da det afhænger af tilladelsen fra Vejdirektoratet. Men vi vil holde dig opdateret.

På disse sider kan du læse mere om testen på DTU. Du kan også få mere viden under menupunktet Ofte stillede spørgsmål.