da / en

Testen på DTU

I løbet af de tre måneder testen varer på DTU Campus Lyngby vil forskere fra DTU og RUC undersøge en række forhold i og omkring de tre selvkørende shuttles. Flere undersøgelsesemner er defineret på forhånd, men da det er en ny teknologi, kan der undervejs opstå nye forhold, forskerne ønsker at undersøge. Som testpassager har man altid muligheden for at udtræde af testen, men vi vil selvfølgelig gerne have alle dine input. Det giver de bedste og mest pålidelige resultater.

Herunder finder du områder, som forskerne på forhånd har defineret, at de vil undersøge. Vi udbygger løbende med mere information om testen og undersøgelserne.

Testens faser

Den seks-måneders test på DTU Campus Lyngby er delt op i flere faser. Visionen for selvkørende kollektiv transport er, at shuttlen skal ’komme-når-du-kalder’ – det vil sige, at du via en app kan bestille den, og den henter dig der, hvor du er. Det er en helt anden situation end faste ruter og stoppesteder, som vi kender fra busser i dag.

Men vi skal kravle før, vi kan gå. Derfor er vi nødt til at teste shuttlen i flere faser, hvor vi løbende bygger sværhedsgrader på. Testpassagerne vil derfor først opleve en fase 1, hvor de selvkørende shuttles kører efter en fast køreplan og faste stoppesteder, som vi kender det fra i dag. Senere i den anden fase af testen vil shuttlen have et nyt kørselsmønster, som er tilpasset til, hvor større mængder af passagerer bevæger sig hen og hvornår – eksempelvis omkring frokosttid.

Forskerne på RUC og DTU vil tilpasse deres undersøgelser til faserne.

Faser i DTU test

LINC app

Det er vigtigt for testen på DTU Campus, at du som testpassager downloader den app, som projektet har udviklet, fordi den:

  • bidrager til vigtig viden om testpassagernes færden,
  • kan give testpassagerne værdifuld information om shuttlens kørsel og
  • bruges til at sende spørgeskemaer ud til testpassagerne.

Når app’en er klar til download i løbet af foråret 2021, vil du blive spurgt, om du vil slå GPS-tracking til. Denne tracking foregår KUN på DTU Campus-området. Trackingen er en vigtig del af forskningen, fordi GPS-data blandt andet skal bruges til testens anden fase, hvor de selvkørende shuttles vil køre mere der, hvor der er behov og passagerer.

App’en giver også testpassagerne mulighed for at se, hvor de tre shuttles befinder sig på Campus, hvornår de kommer til stoppestedet og hvilken plan, de kører efter.

Samtidig er app’en vigtig for forskerne bag projektet, da de bruger den til at udsende spørgeskemaer til testpassagerne om deres oplevelser med shuttlen.

Indtil app’en er klar til at blive hentet via App Store og Google Android kan du tilmelde dig her på hjemmesiden