da / en

Derfor tester vi på DTU

Testen af selvkørende shuttles på DTU Campus Lyngby er en del af LINC-projektet. Her undersøger vi, hvordan borgerne tager imod den nye teknologi, og hvordan den kan indpasses i vores byer. Testområdet på DTU Campus giver os et unikt indblik i, hvordan selvkørende shuttles kan blive en integreret del af vores byer og i fremtiden bidrage positivt til den kollektive trafik.

DTU Campus Lyngby ligger i området langs Ring 3, hvor den kommende letbane skal bygges i årene 2018-2025. Visionen for LINC-projektet er at samle viden om, hvordan de selvkørende shuttles fungerer sammen med biler, cyklister og fodgængere, og hvordan de kan supplere Hovedstadens Letbane og den kollektive trafik som helhed ved at hjælpe passagerne det sidste stykke vej til deres destination. Derved kan selvkørende shuttles i fremtiden måske bidrage til at øge antallet af passagerer til letbanen og øge dens mulighed for at være et godt alternativ til andre transportformer i lokalområdet.

Den viden, vi indsamler i projektet, skal deles med de 11 kommuner, der står bag Hovedstadens Letbane sammen med Region Hovedstaden. På DTU Campus Lyngby vil der blive to letbanestationer ved Akademivej Vest og Rævehøjvej.

Visionen er, at du – når du hopper af Letbanen ved DTU – kan stige ind i en selvkørende shuttle, der kan køre dig tættere på din endelige destination, hvad enten det er til DTU Skylab, EV lab, Netto eller et helt andet sted på Campus.

Læs mere om LINC og visionerne her.

Illustration: Hovedstadens Letbane