da / en

Busoperatøren Nobina modtog årets grønne initiativpris fra Albertslund Kommune for deres indsats for at skabe mindre støj, mindre forurening og innovative grønne løsninger i byrummet.

Af Lene Ulsted Carlsen

Under indvielsen af et nyt showroom for de kommende LINC-TUPPAC selvkørende shuttles modtog busoperatøren Nobina en grøn initiativpris fra Albertslund Kommune. Og showroomet var ikke en tilfældig ramme. Nobina modtog nemlig prisen, fordi de går forrest inden for grøn transport – blandt andet med LINC-TUPPAC-projektet, som tester selvkørende el-drevne shuttles, der på sigt også vil køre i Albertslund Kommune:

”Vi er stolte af, at Nobina modtager kommunens grønne initiativpris. Det er en stor anerkendelse af det arbejde, vores medarbejdere gør for at skabe grønnere bustrafik – og af vores arbejde med LINC-projektet, hvor vi sammen med en række partnere tester selvkørende el-drevne shuttles i LOOP CITY, hvor den kommende letbane kommer til at køre,” siger Niels Peter Nielsen, administrerende direktør i Nobina Danmark.

 

Grønne hjulspor på den lange bane

Albertslund Kommune uddeler årligt den grønne initiativpris til en lokal virksomhed, som gør noget særligt for miljøet. Den uddeles ud fra tre kriterier: miljøeffekt, demonstrationsværdi og nytænkning.

Og netop de kriterier lagde borgmester Steen Christiansen vægt på, da han overrakte prisen til Niels Peter Nielsen, direktør i Nobina Danmark. Borgmesteren understregede, at Nobina går forrest for at skabe byrum med mindre støj, mindre CO2- og partikelforurening og samtidig bidrager til at reducere trafikbelastningen i vores samfund – særligt med projektet LINC-TUPPAC. Men han fremhævede også, at Nobina tager ansvar for at få busser fra diesel over på el, brint og biomasse og nævnte deres indsats med LED-lys på centralværkstedet og busparkeringsanlægget.

“Med andre ord sætter Nobina ikke bare grønne hjulspor, de tager også både kunder og medarbejdere med på den grønne rejse. De ting, vi gør i dag, betyder noget for i morgen. Vi er samlet i et nyt showroom, der kan demonstrere fremtiden. Også på den måde viser Nobina vejen, som får positiv miljøeffekt, ikke mindst på den lange bane,” afsluttede borgmester Steen Christiansen.

Flere af LINC-TUPPAC projektets partnere var mødt frem for at overvære prisoverrækkelsen i det nye showroom, herunder DTU og IBM Danmark, som samarbejder med Nobina og øvrige partnere om en app-løsning til passagerer til de selvkørende shuttles.