da / en

Grøn, blå og lidt gult. De selvkørende shuttles i LINC har fået nyt dress netop her, hvor foråret står for døren. Og forårsfarverne er ikke helt tilfældige.

Af Lene Ulsted Carlsen

”Vi har valgt at ’iklæde’ vores shuttles i nye, markante farver. Det gør vi, fordi vi i løbet af andet halvår 2019 skal ud og samle minimum 500 testpersoner på DTU Campus i Lyngby. Her er det vigtigt, at vores shuttles tager sig godt ud og er let genkendelige, så studerende og ansatte får lyst til at deltage og samtidig skaber en bevidsthed om, at der er et testforsøg i gang,” forklarer Kenneth Jørgensen, medprojektleder på LINC i Gate 21.

www.lincproject.dk, hvor testpersonerne i løbet af foråret kan melde sig til, kan man se genkendeligheden i projektets visuelle udtryk.

Testpersonerne skal i løbet af det halve år testen varer på DTU prøvekøre de selvkørende shuttles og gennem blandt andet spørgeskemaer fortælle om, hvordan de oplever køreturen og teknologien. Samtidig vil DTU ved hjælp af eksempelvis scannere opgøre data på, hvor mange der bruger de selvkørende shuttles, og hvornår.

”Testpersonerne skal ikke være i tvivl om, hvor kommunikationen kommer fra – derfor har vi valgt de markante farver, som vil gå igen i vores kommunikation,” siger Kenneth Jørgensen

Det er RUC, DTU og Nobina, der står bag undersøgelserne og driften af LINCs selvkørende shuttles. Herudover står DTU for integrerede dataløsninger i samarbejde med IBM, som potentielt kan forbedre servicen – eksempelvis i forhold til fleksibel ruteføring.

 

Showroom viser selvkørende shuttles

Indtil de tre shuttles i efteråret kommer ud at køre i blandet trafik, står de i et showroom hos Nobina i Glostrup:

”Vi viser gerne de tre shuttles frem og fortæller om projektet. I slutningen af marts besøgte repræsentanter fra EU-projektet MOVE – Mobility Opportunities Valuable to Everybody – og tidligere på måneden fra projektet Moving People,” siger Kenneth Jørgensen.

Det er planen, at der torsdag den 11. april 2019 vil være en shuttle til stede ved et hackathon på DTU Campus Lyngby, som dog ikke er i drift. Herudover vil projektet køre en pre-test på et lukket område uden passagerer i juni måned også på DTU Campus.

Vil du vide mere om LINC, så kontakt Kenneth Jørgensen eller Signe Poulsen fra Gate 21.